среда, 24. септембар 2014.

Stilski nameštaj i savremeno doba

Stilski nameštaj i savremeno doba


Nameštaj je deo svakog doma, a bez stolova, stolica, ormana, komoda, kreveta i garnitura za sedenje, domovi bi izgledati prazno i nepotpuno , čak bi se moglo reći da su samo beskorisne prevršine. Drveni nameštaj je vremenom evoluirao, a tokom vekova rađali su se razni stilovi, pa se tako može primetiti da u novije vreme ljudi imaju zahteve kako prema tradicionalnijem stilskom  nameštaju, tako i prema onom modernijeg tipa napravljenog od plastike, metala i drugih materijala koji se koriste u izradi danas, mada njima često nedostaju osobine drveta. 

Kada je reč o izboru stilova nameštaja postoji mnoštvo varijanti koje u stvari čine izbor težim u smislu najboljeg izbora za naš dom. Ako želimo neopterećen životni prostor, onda je poželjno izabrati nešto savremenije stilove koji su poznati po svojim čistim linijama i jednostavnijim dizajnom, nekad jednostavnih, a neuobičajenih boja, sa izgledom poput geometrijskih oblika. 
Ujedno je razlog za izbor modernih koncepata nameštaja i trend življenja, ili da budemo precizniji moda. Trendovi, koji su jako bitan činilac za svakog potencijalnog kupca, su ponekad prelomni faktor pri kupovini ovih proizvoda. Bitan, ne odlučujući, ali jako važan, što naravno, prate i znaju kako proizvođači tako i trgovci ovim proizvodima.

Za one koji su pristalica nešto klasičnijeg tipa nameštaja, koji se takođe može vrlo lepo uklopiti i u klasično opremeljene domove, ali i u kombinaciji sa savremenim nameštajem, najbolji izbor je stilski nameštaj koji će svakom domu dati toplu i prijatnu notu i elegantan izgled. 



Kada je u pitanju nameštaj, može se reći da postoji mnogo različitih tipova, ali se oni najčešće svrstavaju u dva posebne kategorije:

  • Savremeni stil i
  • Tradicionalni stil.


Savremeni stil nameštaja je dizajniran da prati najaktuelne trendove u više savremih dekora. Ovaj stil je namenjen onima koji su pobornici savremenih trenova  u svakom smislu, pa i po pitanju opremanja enterijera modernim nameštajem. On je čistih linija i smelijih geometrijskih oblika. Više je fokusiran na jednostavnost i funkcionalnost u odnosu na ukrase i stilske detalje. Često je dizajniran tako da komadi nameštaja budu nešto manje veličine od tradicionalnih komada.

Tradicionalni stil nameštaja je vanvremenski i dizajniran je tako da nikada ne izlazi iz mode. Ovaj stil nameštaja je najprihvatljiviji za ljude koji vole kvalitetan i dobar stilski nameštaj u svojim kućama. Često  se proizvodi u većim veličinama,  pažnja se usmerava kako na lep stilski dizajn tako i na detalje koji tradicionalni stilski nameštaj čini posebnim i prepoznatljivim. Ovi komadi često podsećaju na neke prošle vekove, ali se u današnje vreme dizajniraju i proizvode i sa primesima savremenog dizajna, tako da su dopadljivi i uklopljivi u mnoge domove.

Koji je stil nameštaja pravi za vas? 

Mnogi od nas misle da to u potpunosti znaju, ali ponekad je pri izboru potrebno vremena da se  dobro razmotre vlastite želje i preferencije,  prostor u kome treba da se smesti nameštaj, kao  i da se dobro upozna postojeća ponuda na tržištu.

7 коментара:

  1. bez namestaja stan kao i da ne postoji. Ali ne treba preterivati, treba drzati meru. ja sam za minimalizam u stilu. Prakticnije i jeftinije

    ОдговориИзбриши
  2. Italijanski stil i estetika su poznati u svetu, pa je naravno to slucaj i sa stilskim namestajem, a vrlo je dobro sto se takav namestaj moze kupiti u nasoj zemlji.

    ОдговориИзбриши
  3. Nekada je i naša bivša, ex, Jugoslavija imala divan nameštaj. Ali, više nema, tako da ako već biramo italijanski stilski nameštaj je stvarno lep.

    ОдговориИзбриши
  4. I tradicionalno i modeerno može da izgleda lepo ako se uredi prostor sa ukusom.

    ОдговориИзбриши